DE

Moduláris szűrő egység

Felhasználási terület

Komplex Fluidmanagement feladatok ellátására tervezett mobil, moduláris elemekből összeállítható szűrő berendezés.

Miért kell használni?

 

Miért jó? Miért jobb?

 • Különböző modulokból flexibilisen összeépíthető rendszer, amely lépésről lépésre szűri meg a hűtő kenő folyadékot.

("A rendszer azt fogja tudni, amit ön szeretne, amire Önnek szükség van ahhoz, hogy az elvárt, megfelelő eredményt elérje")

 • Gyakorlatilag elfelejtheti a Fluid managementet

("A piaci résztvevőket ismerve, szerintünk a piacon kapható leghatékonyabb és legsokoldalúbb tisztítórendszer")

 • Mobilis, könnyen áttelepíthető, kompakt rendszer

("Könnyű, kerekeken guruló blokkosított szerkezetének köszönhetően könnyen mozgatható, installálása nem igényel külön szakértelmet.

 • Megszűri a szennyeződések átfogó spektrumát;  szilárd vagy olajos, fémes vagy nem fémes frakciót akár 5 mikronig.

("Megfog mindent, ami a gyártás során problémát, vagy selejtet eredményez, gátolja az élrátét kialakulását, megakadájozza a kőtömődést, kiküszöböli a szerszámra történő olajráégést, szeparálja a megmunkálógépekben is jelentős mechanikai kárt okozni képes abrazív elemeket)

Tapasztalati tanácsok, hozzáfűzni valók, profiktól

 

A berendezés a következő modulokból, opciókból építhető fel :

 • Univerzális gépváz
  Az egyes modulok tartóváza, erre épül a berendezés
 • Automata hidrociklon
  Vegyes fázisú (folyadék-szilárd) közeg szétválasztására szolgál, (jellemző határszemcseméret › 20 mikron) Egyaránt szeparálja a fémes és a nemfémes szennyeződéseket
 • Automata paplanszűrő
  Vegyes fázisú (folyadék-szilárd) közeg szétválasztására szolgál (jellemző határszemcseméret › 10 mikron) Egyaránt szűri a fémes és nemfémes szennyeződéseket
 • Mágneses szeparátor
  Nagy térerejű sorba kapcsolt neodímium mágnes rudak (jellemző határszemcseméret › 5 mikron) A mágnesezhető szemcsék leválasztását végzik
 • Ülepítő tartály
  Szekcionált, áramlástörő lemezekkel ellátott tartály, amely a folyadék tartózkodási idejét megnövelve javítja az ülepedés hatásfokát. 
 • Olajszeparátor
  A hűtővízben visszamaradó idegen olajszennyeződések leválasztásáért felel. Szinte 100% os hatásfokkal végzi a leválasztást.
 • Levegőztető berendezés
  A forgácsoló gép hűtővíztartályába merülő szellőztető papucsok működtető egysége. A levegőztetés során az oxigén hatására pusztulnak a fluidban levő anaerob baktériumok, amelyek a jellegzetes "büdös" szagot okozzák.
 • UVC - sterilizáló reaktor
  Biológiailag szabályozza a hűtő kenő folyadék PH értékét.
 • Visszafolyó ág
  A visszafolyó ág kiépítése lehetővé teszi, hogy a szűrő egység a megmunkáló gép keringtető szivattyújától függetlenül működjön, ezzel növelve a hatásfokot.

Plusz információk

A berendezés működéséhez villamos energia és komprimált levegő szükséges. A berendezés a kereskedelemben kapható szerelvényekkel könnyedén csatlakoztatható a szerszámgép hűtővíz tartályára, illetve a meglévő villamos hálózathoz. A gép kezelése és beállítása egyszerű, a működési beállításokat érintőképernyős kijelző teszi átláthatóvá. (opcionális). A szűrési folyamat a hidrociklonnal kezdődik. A ciklonba belépő zagyból leváló szilárd részecskék a ciklon aljára szerelt motoros háromjáratú szelepen keresztül egy gyűjtő tartályba kerülnek, amit meghatározott időnként a PLC a háromjáratú szelep váltásával sűrített levegővel egy külön kivehető tartályba ürít. (opcionális). A háromjáratú szelep lehetővé teszi, hogy a ciklonban kialakult áramlási kép az ürítés során se változzon meg, azaz a ciklon zavartalanul működhet ilyenkor is. A sűrített levegővel történő tisztítás további hűtővíz megtakarítást eredményez. A ciklonból kilépő szűrlet a paplanszűrőbe kerül, ahol a visszamaradt szilárd szennyeződések mechanikai szűrése zajlik. A leválasztási hatásfok nagyban függ az alkalmazott szűrőpapír tulajdonságaitól. A paplanszűrő működtetését automatika (harmonikus szint- és végálláskapcsolók) végzi, emberi beavatkozás csak a szűrőpapír cseréjekor szükséges. A paplanszűrőt elhagyva, a szűrendő közeg az ülepítő tartályba és a beépített, gépvázba rögzített mágneses szeparátorba kerül. Az ülepítő tartály terelőlemezei közé helyezett mágnes rudak a mágnesezhető szemcsék “elfogásáért” felelnek, míg a tartály terelőlemezei az áramlási sebességet lassítva szekciónként megfordítják az áramlás irányát, ezzel növelve meg a zagy tartózkodási idejét, amely nagyban javítja a nemfémes szemcsék ülepedési képességét. A tartály hátsó részében kap helyet a visszaforgató szivattyú, amely a már tisztított hűtővizet adja vissza a berendezésnek. A tartály a tisztításhoz egy mozdulattal kihúzható az univerzális gépvázból. Mivel a terelőlemezek közé helyezett mágneses szeparátor tisztítása igen nehézkes lenne, ezért ezeket rozsdamentes köpenybe burkoltuk, így a tartály kihúzásakor egyidejűleg a mágnes rudak tisztítása is megtörténik (nincs többé gépronggyal történő tisztogatás). A megszűrt folyadékban visszamaradó idegen olaj eltávolítása a következő folyamat, amelyet egy statikus olaj szeparátor végez. Ez, szinte 100% idegen olajmentes fluidot eredményez. Lehetőség van a szerszámgép tartályában lévő víz “szellőztetésére”, elkerülve ezzel az anaerob baktériumok megjelenését (a szellőztető berendezés önálló mikro pumpával rendelkezik, így nem a levegőhálózatból fogyaszt). Ásványi alapú hűtő-kenő folyadéknál rendkívül hasznos lehet, a szintén opcionálisan rendelhető UV sterilizáló reaktor, mely az UV-C sugarak segítségével a szerves organikus eredetű frakciót ártalmatlanítja, szabályozva ezzel a fluid PH értékét.

 

 

-

« Vissza az előző oldalra