DE
Tekintse meg termékeinket és szolgáltatásainkat: » Szerszámgép munkatértakarító gép

Szerszámgép munkatértakarító gép

Felhasználási terület

Szerszámgép takarítás során, ott, ahol fontos, hogy egyaránt a szilárd és a folyékony állagu takarítandó közeg egyaránt gyorsan eltávolítható legyen.

Miért kell használni?

 • A profi hűtő-kenő folyadék tisztítás mellett a profi szerszámgéptakarítás is nagyon fontos.

("Egy elkoszolódott gép nem fogja tartani az elvárt gyártási stabilitást!!")

 • A kötelező karbantartási tisztítás során megkönnyíti és jelentősen felgyorsítja az elhasznált hűtő-kenő folyadék eltávolítását a tartályból és a gépből.

("Felszívás során a berendezés egy felfogó kosárba gyűjti a szilárd szennyeződéseket. A tisztítási folyamat végén a gyűjtőkosár kiemelhető a gépből, a tartályban csak a folyadék marad")

 • Hűtő-kenő folyadék pótlása

("A berendezés kétirányúan működik - felszívja és le is üríti magát. Ez a hasznos tulajdonsága lehetővé teszi, hogy azokon a helyeken, ahol a párolgási veszteség miatt gyakran kell pótolni a hűtővizet, ne kelljen az egész köbös tartályt cűgölni a géphez, hanem elég csupán a MechaniClean-t megtöltve odasuhanni a géphez és pillanatokon belül kész is az utántöltés")

Miért jó? Miért jobb?

 • A szívótér vízmentesen lezárható, így nem kerül vissza folyadék a szívótérbe a motorokhoz

("Vásároltunk és használtunk ilyen takarító gépeket a cégemnél. A gépekkel folyamatosan gond volt, a beázott motorok miatt. Több típust is megnéztünk, ám a vízzárás kivétel nélkül probléma volt mindegyiknél. Erre az apróságra valahogy senki nem gondolt, pedig fontos!! Mi gondoltunk!! Ez nem fog motorbeázás miatt folyton megállni... !!")

 • Átépített szívótér : Megszüntettük a motorok visszatorlasztó hatását

("A konkurens típusok használata során jöttünk rá, hogy egy "apró" tervezési hibának köszönhetően a két szívómotor a kifújt levegőt egymás járókerekére fújja vissza. Ez a torlasztás korlátozza a motorok szívóteljesítményét. Nyilvánvalóan a mi berendezésünkben ez már másképp van.")

 • Vevői igénynek megfelelően választható a szívócső anyaga.

("A merevebb erős és a vékonyabb flexibilis rácsatlakozásnak is meg van az előnye és hátránya. Egy megfelelően karbantartott - rendszeresen tisztított -, kifogástalan szűrési rendszerrel ellátott, jó műszaki állapotú burkolatokkal ellátott gép esetén kicsi a valószínűsége, hogy a tisztítandó orsótérben és a tartályban szignifikáns mennyiségű forgácsot találjunk. Ilyenkor a felxibilis cső - kényelmi szempontok alapján - jobb választás lehet. Könnyebben mozog, hajlik, tekeredik, könnyebb elérni a nehezen hozzáférhető helyeket. Azonban tegyük a szívünkre a kezünket és pillantsunk be a burkolatok mögé vagy a leszívott tartály aljára... Ugye-ugye? A forgács éle hamar kikoptatja a puhább szívócső falát, így ajánlatos az ilyen esetekben a merevebb kivitel használata.")

Tapasztalati tanácsok, hozzáfűzni valók, profiktól

 • Tisztításkor célszerű a következő sorrendet betartani: munkatér mosása saját közeggel, burkolatok leszerelése, orsótér mosása, száraztisztítás és tartály takarítása MechaniClean-nel. A mosást célszerű felülről lefelé haladva végezni. A nehezen hozzáférhető helyeken használjunk adaptert, vagy mechanikai eszközöket, ám semmiképp ne használjunk sűrített levegőt! A sűrített levegővel történő tisztítás során fennáll a szemsérülés veszélye, az apró forgács beszorulhat a csúszóburkolat koszlehúzója alá, ahol rögtön kártékonykodni kezd!
 • Használat során igyekezzünk a forgácsot egyenletes mennyiségben felszívni. Folyóforgács esetén előfordulhat, hogy a cső merevítéseinek belső felületén megakad. Ilyenkor érdemes a szívócsövet leszerelve kirázni a bedugult forgácsot. Semmiképp ne próbáljuk meg átgyömöszölni rajta. A forgács széle borotva éles, az erőltetéstől valószínűleg csak jobban beragad, vagy rosszabb esetben kilyukasztja a csövet.

Opciók

 • Merevfalú vagy rugalmasfalú szívócső.
 • Egyedi befoglaló méretek (tartálykapacitás növelhető).
 • Porfestett sima felület.
 • Porfestett struktúrált felület.
 • Vevői szín - RAL, RGB, CMYK kód alapján.

Plusz információk

Minden forgácsolással foglalkozó gépipari cégnél találhatunk egy bizonyos alkalmazottat, aki tudtán kívül is lehetne minden hónapban a hónap dolgozója. Valószínűleg Önnél is van ilyen, mi segítünk megtalálni. A következő ismertető jegyekkel bír: a nap 24 órájában dolgozik, nincs szüksége pihenőidőre, sosem kér fizetésemelést, munkájához nem kér eszközöket, sem támogatást, nem megy szabadságra, viszont népes családja van, ahol a családtagok is önként besegítenek, minden területhez ért, 100% hatékonyság jellemzi, képes átalakulni, nem szereti a helyváltoztatást, nem bánja ha koszos lesz és minden idejét a céljai elérésének szenteli...

Felismerte-e a jellemzés alapján, hogy Önnél melyik ez a dolgozó? Nem? Akkor segítünk még: tudat alatt minden hónapban belebotlik (vagy rálép), képes egymagában a teljes gyártási folyamatot megakasztani, gépeket tud tönkretenni, napról napra több van belőle, nála tényleg nem a méret a lényeg (lehet kicsi, nagy, rövid, hosszú, egyenes, görbe, csavart, kagylós), közvetlenül hozzájárul a gépjavításokhoz (legalábbis az okokhoz), ideális sikkasztó (egy csomó pénzt kivesz az Ön zsebéből, anélkül, hogy észre venné).

Ha még ez sem lett volna elég a felismeréshez, akkor nyugodtan olvasson tovább a megoldáshoz.

A gépipar egyik sajátos velejárója a forgácsképződés és a forgács. Sokan csupán gyártási melléktermékként tekintenek rá, pedig ettől jóval több: valóságos kis szabotőr! Bizony, Ő az aki mindig rendelkezésre áll, ha veszteséget kell generálni. Igyekszik mindig kellemetlenkedni: beragad a nehezen hozzáférhető helyekre, bemászik a burkolatok mögé, tönkreteszi a szivattyúkat, megszorul tőle a forgácskihordó, berágódik a golyósorsó felületébe, és ha nem vigyázunk még az emberre is rátámad! Megvágja a dolgozó kezét, belerepül a szemébe, a cipőn keresztül is beleáll a talpába.

Mondják, hogy "a tisztaság fél egészség", és ez így igaz a szerszámgépek esetében is. Aki valaha is foglalkozott karbantartással - és itt nem csak a szerszámgépiparra gondolunk - az bizony jól tudja: a gép meghálálja a gondoskodást. Hogy hogyan? Pontossággal, megbízhatósággal, gazdaságosabb üzemeltetési költségekkel, javuló selejtaránnyal, nagyobb rendelkezésre állással, karbantartási költségek javulásával.

Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak időről időre kitakarítani a gépet, azaz megszabadulni a szabotőrtől! Tapasztalataink alapján évi kétszeres takarítással, akár 40% állásidőtől kímélheti meg cégét, sok milliós szervizköltséget hagyva a saját zsebében.

Standard mechanikai adatok

 • A -Teljes Hossz: 700 mm
 • B - Teljes magasság: 1400 mm
 • C - Teljes szélesség: 1100 mm

Elektromos paraméterek

 • Elektromos feszültség: 230V AC
 • Teljesítmény: 2x1000 W

Egyéb információk

 • Tartály kapacitás: 150 l

« Vissza az előző oldalra